Ο καθαρισμός κουρτινών Roman είναι μια μεγάλη περιπέτεια. Όταν αγοράσατε τις κουρτίνες σας σίγουρα δεν σκεφτήκατε το πότε και το πώς θα πρέπει να καθαριστούν. Οι κουρτίνες Roman είναι σίγουρα πολύ όμορφες, πολύ εύχρηστες και δίνουν στο σπίτι σας χαρακτήρα και γούστο. Όταν έρθει η ώρα όμως να τις καθαρίσετε, πώς θα το αντιμετωπίσετε; Θα εμπιστευθείτε κάποιον επαγγελματία ή θα δοκιμάσετε μόνοι σας στο πλυντήριο σας και ότι γίνει;

Καθαρισμός Roman κουρτινών στο σπίτι

Ο καθαρισμός κουρτινών Roman δεν είναι εύκολο να γίνει σε κάποιο οικιακό πλυντήριο. Εκτός εάν έχετε σκοπό να αγανακτήσετε ή να φτιάξετε καινούριες κουρτίνες. Προς θεού μην προσπαθήσετε να πλύνετε τις κουρτίνες Ρόμαν με τον παραδοσιακό τρόπο. Το πλυντήριο ρούχων είναι ο Νο1 εχθρός των κουρτινών Roman . Οι κουρτίνες σας είναι ραμμένες και κομμένες στα μέτρα του μηχανισμού και φυσικά και του παράθυρου ή της μπαλκονόπορτας που καλύπτουν. Άρα κάθε μικρή αλλαγή στο σχήμα ή στο μέγεθος θα έχει εμφανή αποτελέσματα. Ας μπούμε σε λεπτομέρειες… Οι κουρτίνες Roman αποτελούνται από μηχανισμούς και αξεσουάρ που είναι επιρρεπή στην βαριά χρήση. Σε αντίθεση με τις κάθετες κουρτίνες με γαντζάκια (hooks), οι Ρόμαν διαθέτουν :

  • Μηχανισμό στήριξης και χειρισμού
  • Κάθετους μηχανισμούς με οδηγούς (κατεβασιά Roman )
  • Οριζόντιους οδηγούς (μπανέλες Ρόμαν)
  • Ταινία ή κορδόνι στήριξης


Αυτό σημαίνει πως το παραμικρό μπάσιμο ή ζημιά στην κουρτίνα, θα έχει άσχημες συνέπειες. Οι ραφές είναι πάρα πολλές σε σχέση με τις κάθετες και η πιθανότητα να γίνει ζημιά είναι μεγάλη. Τις περισσότερες φορές μετά τον Καθαρισμό Roman η κουρτίνα “μπαίνει” ή στραβώνει λόγω των πολλών ραφών. Σκεφτείτε το καλά πριν δοκιμάσετε να την βάλετε σε κάποιο πλυντήριο ρούχων.

Πότε και πώς πρέπει να γίνει ο καθαρισμός

Οι κουρτίνες Roman εκτός από την ωραία εμφάνιση είναι και πολύ καλά φίλτρα. Αυτό το διαπιστώνετε με τον καιρό στην ατμόσφαιρα του σπιτιού σας. Μπορείτε όμως να κοιτάξετε στο πίσω μέρος της κουρτίνας – την φόδρα – για να δείτε εάν όντως ισχύει. Σε χώρο καθαρό από καυσαέρια ( τσιγάρο – τζάκι) θα εντοπίσετε μόνο σκόνη και χνούδι. Σε χώρο όμως με καυσαέρια θα καταλάβετε πως η κουρτίνα σας κρατάει ότι μπορεί στο πίσω μέρος. Ίσως και στο μπροστινό άλλα.. δεν φαίνεται τόσο.

Σε καθαρούς από καυσαέρια χώρους ο καθαρισμός Roman πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά στα δύο χρόνια. Δεν είναι υποχρεωτικό να γίνεται κάθε χρόνο. Σε χώρους με καπνίζοντες ή με τζάκι πρέπει να φροντίζετε ο Καθαρισμός Roman κουρτινών να γίνεται κάθε χρόνο και κατά προτίμηση την Άνοιξη. Το κλειστό περιβάλλον Φθινοπώρου και Χειμώνα επηρεάζει τις κουρτίνες και τις επιβαρύνει.

Θα πρέπει να γνωρίζετε πως όσο αφήνετε τις κουρτίνες σας ακαθάριστες επιταχύνετε την διάβρωση του υφάσματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να ξηλώνεται ή ακόμα και να σκίζεται σε σημεία η φόδρα, συνήθως εκεί που βρίσκεται η κορδέλα στήριξης.

Ο καθαρισμός κουρτινών χρειάζεται επαγγελματία

Ο καθαρισμός κουρτινών Roman πρέπει να γίνετε από ειδικούς. Ρωτήστε το κατάστημα που αγοράσατε τις κουρτίνες σας εάν μπορεί να αναλάβει και τον καθαρισμό τους. Συνήθως τα καταστήματα πώλησης κουρτινών συνεργάζονται με καθαριστήρια και η δουλειά γίνεται εύκολα. Εάν όχι τότε βρείτε ένα καθαριστήριο που ασχολείται με τις κουρτίνες Roman. Όχι οποιοδήποτε καθαριστήριο. Οι κουρτίνες πρέπει να καθαριστούν από έμπειρα χέρια σε καταστήματα που διαθέτουν την τεχνολογία και την διάθεση να κάνουν την απαραίτητη εργασία. Οι κουρτίνες σας πρέπει να καθαριστούν και συγχρόνως να συντηρηθούν.. ένα μικρό service ας πούμε.

Συνεργαζόμαστε με καταστήματα κουρτινών και με ραφεία κουρτινών σε όλη την Αθήνα για τον καθαρισμό και την συντήρηση των κουρτινών πελατών τους. Το κατάστημα μας αναλαμβάνει να καθαρίσει και να συντηρήσει τις Ρόμαν κουρτίνες σας και να σας τις παραδώσει πίσω σαν καινούριες.

Εάν διαθέτετε στο σπίτι σας κουρτίνες Roman και θέλετε ο Καθαρισμός κουρτινών να γίνει σωστά και εγγυημένα εμπιστευθείτε το κατάστημα μας. Μην κάνετε πειράματα και μην δοκιμάσετε να κάνετε αυτή την εργασία μόνοι σας.

Εμπιστευθείτε το καθαριστήριο σας
Μην κάνετε το λάθος να προσπαθήσετε να καθαρίσετε μόνοι σας την κουρτίνα σας ή τη ρόμαν . Επισκεφθείτε το καθαριστήριο mydrycleaners.gr και θα δείτε ότι παρέχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες γύρω από το στεγνό καθάρισμα.

Similar Posts