Ο Καθαρισμός παπλώματος στο σπίτι είναι μια δύσκολη υπόθεση. Η επιλογή ενός στρώματος είναι η σημαντικότερη απόφαση για έναν καλό ύπνο. Οι περισσότεροι από εμάς ενδιαφέρονται πολύ και για το κάλυμμα ή το πάπλωμα που καλύπτει το κρεβάτι μας. Τα παπλώματα κρεβατιών μπορούν να ορίσουν το ύφος της κρεβατοκάμαρας και μπορεί να είναι μια δαπανηρή επένδυση. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να τα φροντίζετε σωστά.

Καθαρισμός παπλώματος … αγορά

Το πρώτο βήμα για τη φροντίδα για το πάπλωμα του κρεβατιού σας είναι να πάρετε μερικές σοφές αποφάσεις όταν το αγοράζετε. Για σπάνια χρησιμοποιούμενα δωμάτια, ένα κάλυμμα που μπορεί να γίνει στεγνό καθάρισμα είναι μια σωστή λύση. Για ένα παιδικό κρεβάτι ή αν έχετε ζώα που απολαμβάνουν το χρόνο στο κρεβάτι σας, είναι πιο έξυπνο να επιλέξετε ένα κάλυμμα που να πλένεται.

Βέβαια θα σκεφτείτε, μα όλα τα παπλώματα και οι κουβέρτες πλένονται. Αυτή είναι η μισή αλήθεια δυστυχώς. Υπάρχουν παπλώματα που απλά επιτρέπουν το πλύσιμο άλλα μέχρι ενός σημείου γιατί με τις πολλές πλύσεις χαλάει τη υφή και το χρώμα. Άλλα παπλώματα είναι από τέτοιο υλικό και κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο που θα διαρκέσουν και θα σας κρατήσουν ζεστούς ακόμα και μετά από πολλά πλυσίματα.

Ακόμα κι αν έχετε βρει το τέλειο χρώμα και στυλ για το κρεβάτι σας, αφιερώστε λίγα λεπτά για να διαβάσετε τα περιεχόμενα ινών και τις οδηγίες φροντίδας. Τα περισσότερα παπλώματα έχουν αφαιρούμενο κάλυμμα. Πρέπει να ξέρετε εάν πλένεται ή πρέπει να καθαριστεί με στεγνό καθάρισμα. Βεβαιωθείτε ότι το κάλυμμα είναι προ εγκατεστημένο έτσι ώστε να ταιριάζει καλά μετά τον καθαρισμό. Αν το κάλυμμα είναι καπιτονέ, ελέγξτε τις ραφές και τα καπιτώνια. Εάν η ραφή είναι μεγάλη ή οι σειρές είναι πολύ απομακρυσμένες, το γέμισμα μπορεί να μετατοπιστεί κατά τη διάρκεια του καθαρισμού. Αυτό δεν είναι καλό.

Καθαρισμός παπλώματος … συμβουλές

Μπορείτε να αφαιρέσετε με ασφάλεια τις ετικέτες φροντίδας όταν φτάσετε στο σπίτι σας, αλλά μην τις πετάξετε! Βάλτε την ετικέτα σε ένα συρτάρι ή φωτογραφίστε τις πληροφορίες στο τηλέφωνό σας, ώστε να είναι πάντα βολικό όταν είναι ώρα να καθαρίσετε το πάπλωμα σας.
Εάν διαθέτετε παπλωματοθήκη είστε τυχεροί. Εάν όχι. Πάντα να διπλώνετε το σεντόνι στο πάνω μέρος του παπλώματος κοντά στο κεφάλι σας. Είναι πολύ πιο εύκολο να πλένετε ένα σεντόνι για να αφαιρέσετε τον ιδρώτα και το μακιγιάζ από το να πλύνετε ένα πάπλωμα.
Εάν το πάπλωμα είναι πολύ μεγάλο για το πλυντήριο ρούχων στο σπίτι σας, μεταφέρετε το σε ένα self service πλυντήριο ή επισκεφθείτε ένα καθαριστήριο για να γίνει σωστά ο Καθαρισμός παπλώματος με επαγγελματικό πλύσιμο ή στεγνό καθάρισμα. Πιέζοντας το στο στο πλυντήριο δεν θα γίνει καθαρό και μπορεί να βλάψει το πλυντήριο σας.
Χρησιμοποιήστε απαλό απορρυπαντικό. Τα παπλώματα συνήθως καθαρίζουν εύκολα σε κανονικό κύκλο πλυσίματος. Εάν είναι πολύ λερωμένα καλύτερα κάντε μια προεργασία στους λεκέδες νωρίτερα.
Χρησιμοποιείστε απαλό μαλακτικό και σίγουρα λίγο. Δεν επιτρέπεται να αναπνέετε τόσα κατά την διάρκεια του ύπνου.
Εάν πρόκειται για πάπλωμα με πούπουλο προτιμήστε επαγγελματία. Εάν έχετε σκοπό να το πλύνετε στο σπίτι φροντίστε να το βρέξε τε καλά νωρίτερα ώστε να μειωθεί ο όγκος του.
Σουρώστε σε πολλές στροφές. Όσο πιο στεγνό τόσο πιο καλό.
Το στεγνωτήριο βοηθάει πολύ. Εάν δεν έχετε βγάλτε το γρήγορα από το πλυντήριο και αφήστε το να στεγνώσει πολύ καλά.

Επίσης…

Όταν έρθει η ώρα να γίνει ο Καθαρισμός παπλώματος φροντίστε να πλύνετε και όλα όσα το συνοδεύουν. Σεντόνια μαξιλάρια ακόμα και κουρτίνες. Αερίστε καλά τον χώρο και θα δείτε διαφορά στην ποιότητα του ύπνου.
Πριν καθαρίσετε το πάπλωμα, ελέγξτε για τυχόν φθορές, γρατσουνιές ή αδύναμες περιοχές και επισκευάστε τα πριν από τον καθαρισμό. Ένα βρεγμένο πάπλωμα είναι πολύ ευπαθές και οποιαδήποτε φθορά θα γίνει πιο σοβαρή.
Μάθετε πώς να εντοπίζετε και να καθαρίζετε λεκέδες τοπικά αμέσως μόλις συμβούν. Βοηθάει στο εύκολο πλύσιμο και την σωστή φύλαξη.
Για να φρεσκάρετε το κάλυμμα κρεβατιού σας μεταξύ των καθαρισμών, βγάλτε το έξω και αφήστε το φρέσκο ​​αεράκι να κάνει τη δουλειά του. Ακόμα και μια γρήγορη βόλτα στο στεγνωτήριο στον κρύο αέρα θα αφαιρέσει τα μαλλιά και τη σκόνη.

Εμπιστευθείτε το πάπλωμα σας σε έναν επαγγελματία για τον σωστό καθαρισμό του. Τα καθαριστήρια γνωρίζουν την ποιότητα των υλικών και τον κύκλο που χρειάζονται για να καθαριστούν. Χρησιμοποιούν απορρυπαντικά που δεν φθείρουν τα υφάσματα και πακετάρονται άμεσα για φύλαξη μέχρι την επόμενη σεζόν.

Similar Posts