Ο λεκές από κερί γίνεται συνήθως από λάθος και σε πολλές περιπτώσεις ο πανικός είναι το πρώτο συναίσθημα. Πώς βγαίνει το κερί από τα ρούχα τώρα.. χάλασε το μπλουζάκι μου; .. πέταμα τα παπούτσια; Όχι λοιπόν δεν χαλάει και δεν πετάμε τίποτα. Ηρεμήστε και όλα θα πάνε καλά.

Πώς βγαίνει το κερί

Για αρχή να πούμε πως το κόλπο με το σίδερο και την εφημερίδα είναι πια ξεπερασμένο. Κάποτε που τα ρούχα μας ήταν βαμβακερά και μάλλινα και το κερί ήταν καθαρό κερί μέλισσας ήταν καλό το κόλπο. Στην εποχή μας όμως τα ρούχα είναι σε μεγάλο ποσοστό συνθετικά ή έχουν συνθετικές ίνες και το κερί είναι παραφίνη ή υποκατάστατο παραφίνης. Αυτό σημαίνει πως το σίδερο θα κάνει ζημιά στο ρούχο και η παραφίνη θα εισχωρήσει περισσότερο στο ύφασμα. Η επίσκεψη σε ένα καθαριστήριο είναι η καλύτερη λύση. Διαθέτουμε διαλύτες που διαλύουν το κερί και την παραφίνη αμέσως χωρίς πολλά πολλά. Ο καθαρισμός στο σπίτι είναι πιο κουραστικός άλλα έχει αποτέλεσμα.

Ένα Ένα τα βήματα.

Βήμα 1 : Ηρεμία
Μην το σκουπίσετε, μην το πατήσετε και μην το βρέξτε. Θα πρέπει να μην σας καταβάλει ο πανικός. Βιαστικές κινήσεις μπορεί να βλάψουν περισσότερο το ύφασμα και να δημιουργήσετε ανεπανόρθωτη ζημιά. Το κερί παγώνει στην επιφάνεια του ρούχου και σταθεροποιείται. Εάν το πειράξετε την στιγμή που πέσει στο ρούχο σας θα απλώσει περισσότερο. Εάν ρίξετε νερό ή κάποιο διαλύτη θα εισχωρήσει πιο βαθιά στο ύφασμα.

Βήμα 2 : Παγώστε το
Εάν χωράει στο ψυγείο βάλτε το. Εάν το περιβάλλον είναι κρύο αφήστε το να κρυώσει με το πάσο του. Όσο πιο κρύο του δώσουμε τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα έχουμε. Το κερί δεν κρυώνει τόσο εύκολα. Χρειάζεται μισή ώρα στο ψυγείο ή μια ώρα έξω στο κρύο.

Βήμα 3 : Σπάστε το
Αφού κρυώσει σπάστε με τρόπο τα χοντρά μέρη προσέχοντας να μην κάνετε ζημιά στο ύφασμα. Εάν χρειαστεί ξανά κρυώστε και επαναλάβετε την διαδικασία. Σκοπός είναι να αφαιρεθεί όσο περισσότερο κερί γίνεται την ώρα που είναι παγωμένο. Μην το αφήσετε να ζεσταθεί. Υπομονή.

Βήμα 4 : Πιστολάκι και ηλιέλαιο
Τα οικιακά απορρυπαντικά καθαρίζουν με ευκολία τα σπορέλαια. Εάν δεν εμπιστεύεστε το απορρυπαντικό σας δοκιμάστε πράσινο σαπούνι που είναι σίγουρα αποτελεσματικό. Το βήμα αυτό είναι το τελευταίο και θα πρέπει να έχει απομείνει ελάχιστο κερί πάνω στο ύφασμα μετά τα πρώτα τρία βήματα.Φροντίστε να έχετε ακολουθήσει πιστά το βήμα 3. Βάλτε στο πίσω μέρος του υφάσματος μια χοντρή πετσέτα. Πάρτε το πιστολάκι για τα μαλλιά και ζεστάνετε την επιφάνεια ώστε να λιώσει το υπόλοιπο κερί. Όταν το σημείο μαλακώσει αρκετά και δείτε πως το κερί έχει λιώσει προσθέστε σιγά σιγά λίγο ηλιέλαιο. Μην το λυπάστε. Ζεστάνετε ξανά και προσθέστε ξανά. Και επαναλάβετε.

Σκοπός του βήματος αυτού είναι να αναμιχθεί το κερί με το ηλιέλαιο για να μην σταθεροποιηθεί ξανά. Ζεστάνετε ξανά και προσθέστε ξανά λάδι. Θα καταλάβετε πότε πρέπει να σταματήσετε.

Βήμα 5 : Πλυντήριο
Βάλτε το στο πλυντήριο ( Όχι στο χέρι ) μαζί με μια πετσέτα. Εάν θέλετε βάλτε την πετσέτα που χρησιμοποιήσατε προηγουμένως. Προσθέστε τριπλή δόση απορρυπαντικό ή πράσινο σαπούνι. Εάν έχετε ενισχυτικό πλύσης προσθέστε το. Θερμοκρασία οπωσδήποτε πάνω από 40, ιδανικά στους 60. Μην φοβάστε.

Λίγες οδηγίες ακόμα

Τις περισσότερες φορές το κερί βγαίνει σχεδόν όλο στο βήμα 3 και ακολουθεί πλύσιμο στο πλυντήριο. Χρησιμοποιήστε επώνυμο απορρυπαντικό ή πράσινο σαπούνι. Εάν το κερί είναι έγχρωμο ακολουθήστε πιστά όλα τα βήματα για να μην αφήσει λεκέ χρώματος. Αντί για ηλιέλαιο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε σπορέλαιο, απλά το ηλιέλαιο είναι αυτό που στην δοκιμή μας έκανε την δουλειά αμέσως. Αρχική σελίδα

Επαναλαμβάνω πως στο κατάστημα μας δεν ακολουθούμε αυτά τα βήματα. Χρησιμοποιούμε διαλύτες που καθαρίζουν το κερί αμέσως χωρίς κόπο και ταλαιπωρία. Πώς Βγαίνει το Αίμα απο τα Ρούχα

Καλή σας επιτυχία και .. άλλη φορά να προσέχετε.

Similar Posts