Αναρωτιέστε Πώς Βγαίνει το Αίμα από τα Ρούχα, σεντόνια ή ταπετσαρίες; Ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό βήμα προς βήμα για να μάθετε τι αφαιρεί τους λεκέδες αίματος και πώς να αφαιρέσετε παλιούς λεκέδες αίματος από υφάσματα.

Είτε πρόκειται για κόψιμο, γδαρμένα γόνατα ή ρινορραγία – οι λεκέδες αίματος μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή. Αλλά ενώ έχει κακή φήμη ότι είναι δύσκολο να καθαριστεί, η αφαίρεση λεκέδων αίματος από ρούχα και σεντόνια, φρέσκων ή αποξηραμένων, μπορεί να είναι εκπληκτικά απλή. Ο οδηγός μας θα σας δείξει πώς να αφαιρέσετε το ξεραμένο αίμα από τα ρούχα και τα σεντόνια, καθώς και να αφαιρέσετε τυχόν φρέσκους λεκέδες, χρησιμοποιώντας εύκολες και αποτελεσματικές μεθόδους με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Ενεργήστε γρήγορα όταν αντιμετωπίζετε λεκέδες αίματος – όσο πιο γρήγορα αρχίσετε να αντιμετωπίζετε έναν λεκέ, τόσο πιο εύκολο θα είναι να αφαιρεθεί. Αφού επεξεργαστείτε τον λεκέ, πλύνετε σε κανονικό κύκλο με απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων υψηλής ποιότητας μέχρι να αφαιρεθεί πλήρως.

Πώς Βγαίνει το Αίμα από τα Ρούχα


Αυτή η απλή μέθοδος λειτουργεί καλά για να αφαιρέσει λεκέδες αίματος από ρούχα, σεντόνια, χαλιά και ταπετσαρίες. Για καλύτερα αποτελέσματα, συνιστούμε να αντιμετωπίζετε το λεκέ το συντομότερο δυνατό και να δοκιμάζετε πάντα πρώτα σε μια μικρή περιοχή πριν ξεκινήσετε τις εργασίες για την αφαίρεση λεκέδων.

Θα χρειαστείτε :

  • Πανί από μικροΐνες
  • Κρύο νερό
  • Σαπούνι
  • Υγρό απορρυπαντικό (να περιέχει σαπούνι στην σύσταση του)
  • Απορρυπαντικό πλυντηρίου (να περιέχει σαπούνι στην σύσταση του)

Πώς να αφαιρέσετε λεκέδες αίματος από τα ρούχα


Αμέσως ξεπλύνετε τον λεκέ με κρύο νερό.
Αυτό θα διασφαλίσει ότι ο λεκές δεν θα στεγνώσει και θα είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Οι μεγαλύτεροι λεκέδες θα πρέπει να βυθιστούν σε ένα μπολ ή νεροχύτη, ενώ στους μικρότερους μπορεί να εφαρμοστεί νερό απευθείας πάνω τους – μπορείτε να κρατήσετε τον λεκέ κάτω από τη βρύση με κρύο νερό.

Tip : Ποτέ μην χρησιμοποιείτε ζεστό νερό για να αφαιρέσετε λεκέδες αίματος, καθώς θα πήξει στον λεκέ και θα είναι πολύ πιο δύσκολο να αφαιρεθεί.

Βήμα 1: Ξεπλύνετε με κρύο νερό
Εφαρμόστε σαπούνι στον λεκέ.
Το σαπούνι χεριών ή μια πλάκα σαπουνιού είναι μια χαρά, ή μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε υγρό απορρυπαντικό. Δουλέψτε απαλά το σαπούνι στον λεκέ. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε το σαπούνι με κρύο νερό και εφαρμόστε ξανά περισσότερο σαπούνι εάν χρειάζεται και επαναλάβετε τη διαδικασία. Θα πρέπει να μπορείτε να δείτε τη διαφορά αμέσως, ιδιαίτερα εάν ο λεκές είναι φρέσκος

Βήμα 2: Εφαρμόστε υγρό απορρυπαντικό
Ξεπλύνετε και επαναλάβετε.
Ξεπλύνετε με κρύο νερό και επαναλάβετε εάν χρειάζεται.

Βήμα 3: Ξεπλύνετε με κρύο νερό
Πλύνετε κανονικά
Πλύνετε με απορρυπαντικό για ρούχα και σεντόνια. Προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε ένα βιολογικό απορρυπαντικό καλής ποιότητας που περιέχει ένζυμα για τη διάσπαση των λεκέδων ή ένα μη βιολογικό απορρυπαντικό εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα. Επιλέξτε έναν κανονικό κύκλο με χαμηλή θερμοκρασία.

Πώς Βγαίνει το Αίμα από τα Σεντόνια


Η διαδικασία αφαίρεσης λεκέδων αίματος από τα σεντόνια μοιάζει με τη μέθοδο καθαρισμού των ρούχων.

Μουλιάζουμε τα σεντόνια.
Είναι καλύτερο να μουλιάζετε τα σεντόνια σε κρύο νερό μόλις δείτε τον λεκέ. Εάν ο λεκές είναι φρέσκος, μπορείτε να τον ξεπλύνετε περνώντας τον κάτω από κρύο νερό.

Εφαρμόστε απορρυπαντικό.
Εάν έχετε χρωματιστά σεντόνια, εφαρμόστε λίγο υγρό απορρυπαντικό ρούχων απευθείας πάνω στον λεκέ, απλώνοντάς τον με ένα πανί.

Πώς Βγαίνει το Αίμα από Λευκά Σεντόνια


Εάν έχετε λευκά σεντόνια, εφαρμόστε λίγο υπεροξείδιο του υδρογόνου ( Οξυζενέ )στην περιοχή, δουλεύοντας το με μια μαλακή βούρτσα (αυτή η χημική ουσία μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό στα χρωματιστά υφάσματα). Τέλος, βάλτε τα σεντόνια σε ένα κρύο πρόγραμμα στο πλυντήριο σας και στεγνώστε στον αέρα.

Γνωρίζοντας πώς να πλένετε τα σεντόνια και να αφαιρείτε τους λεκέδες από αίμα θα τα βοηθήσει να φαίνονται καινούργια και να αισθάνονται φρέσκα.

Πώς Βγαίνει το Ξεραμένο Αίμα από τα Ρούχα


Καλύψαμε πώς να αφαιρέσετε αίμα από ρούχα και σεντόνια όταν ο λεκές είναι φρέσκος, αλλά ξέρετε πώς να αφαιρέσετε το ξεραμένο αίμα από σεντόνια και άλλα υφάσματα; Αυτοί οι λεκέδες είναι πολύ πιο δύσκολο να αφαιρεθούν, επομένως απαιτείται κάτι πιο δυνατό από σαπούνι και νερό. Η πιο αποτελεσματική μέθοδος είναι η χρήση υπεροξειδίου του υδρογόνου ( Οξυζενέ ) , ενός οξειδωτικού παράγοντα που αφαιρεί παλιούς λεκέδες αίματος μέσω μιας χημικής αντίδρασης που διασπά τον αποχρωματισμό. Αν και είναι ασφαλές στη χρήση, το υπεροξείδιο του υδρογόνου μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό σε ορισμένα υφάσματα και μπορεί να ερεθίσει το δέρμα, επομένως φοράτε πάντα γάντια, δοκιμάζετε πρώτα σε μια κρυφή περιοχή και ελέγχετε την ετικέτα φροντίδας για να βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλη.

Πώς Βγαίνει το ΞεραμένοΑίμα από τα Ρούχα από ρούχα και σεντόνια


Αφαιρέστε τυχόν στερεά ιζήματα χρησιμοποιώντας ένα αμβλύ μαχαίρι ή κουτάλι.
Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα υπεροξειδίου του υδρογόνου απευθείας πάνω στο λεκέ.
Αφήστε το για πέντε λεπτά και στη συνέχεια σκουπίστε με μια χαρτοπετσέτα.
Τρίψτε απαλά με ένα καθαρό, υγρό πανί μέχρι να φύγει ο λεκές.
Ξεπλύνετε την περιοχή με κρύο νερό μέχρι να ξεπλυθεί όλο το υπεροξείδιο του υδρογόνου.
Με αυτόν τον απλό, βήμα προς βήμα οδηγό θα πρέπει τώρα να ξέρετε πώς να βγάζετε αίμα από τα ρούχα και τα σεντόνια και να αφαιρείτε παλιούς λεκέδες αίματος σε χρόνο μηδέν.

Συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με την αφαίρεση κηλίδων αίματος


Τι αφαιρεί φυσικά τους λεκέδες αίματος;


Γνωρίζατε ότι η μαγειρική σόδα είναι μια φυσική μέθοδος για την αφαίρεση λεκέδων αίματος, καθώς και για να καθαρίσετε το υπόλοιπο σπίτι; Απλώς ανακατέψτε ένα μέρος μαγειρικής σόδας με δύο μέρη κρύο νερό σε ένα μπολ και ταμπονάρετε πάνω στον λεκέ χρησιμοποιώντας ένα πανί. Αφήστε για τριάντα έως σαράντα λεπτά ή όλη τη νύχτα εάν είναι ιδιαίτερα επίμονο, στη συνέχεια σκουπίστε όλα τα υπολείμματα με ένα καθαρό, υγρό πανί. Πώς Βγαίνει το Κερί απο τα ρούχα

Πώς Βγαίνει το Αίμα Περιόδου από τα Σεντόνια


Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από το αίμα από ένα στρώμα είναι να χρησιμοποιήσετε έναν ισχυρό λευκαντικό παράγοντα όπως το υπεροξείδιο του υδρογόνου. Απλώς εφαρμόστε το υπεροξείδιο του υδρογόνου σε ένα σφουγγάρι (θα χρειαστείτε κάτι πορώδες) και ταμπονάρετε απευθείας στον λεκέ χρησιμοποιώντας πίεση, αλλά όχι τρίψιμο. Συνεχίστε αυτό μέχρι να αφαιρεθεί ο λεκές και στη συνέχεια ξεπλύνετε την περιοχή με κρύο νερό χρησιμοποιώντας ένα καθαρό, υγρό πανί. Αφήστε αρκετό χρόνο για να στεγνώσει τελείως το στρώμα σας πριν χρησιμοποιήσετε ξανά το κρεβάτι σας.

Μπορείτε να αφαιρέσετε παλιούς λεκέδες αίματος με ξύδι;


Το ξύδι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αφαίρεση λεκέδων από τα λευκά ρούχα, αν και λειτουργεί καλύτερα εάν χρησιμοποιηθεί πριν στεγνώσει ο λεκές αίματος. Απλώστε λίγο ξύδι απευθείας πάνω στον λεκέ και αφήστε τον να μουλιάσει για δέκα λεπτά. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό, υγρό πανί για να καθαρίσετε τον λεκέ, επαναλάβετε αυτό το βήμα όπως χρειάζεται και πλύνετε το αντικείμενο σε κρύο πλύσιμο.

Καλή Επιτυχία

Similar Posts