Βιολογικός καθαρισμός σε ρούχα και γενικά σε είδη ενδυμασίας στο κατάστημα μας είναι αυτονόητος. Τα ρούχα που παραλαβάνουμε προς καθαρισμό πλένονται σε σύγχρονα μηχανήματα με την χρήση διαλύτη τετραχλωραιθυλένιου (PERC). Το χλώριο που περιέχει ο διαλύτης εξουδετερώνει οτιδήποτε έχει σχέση με μικρόβιο, βακτήριο και ιούς. Στη συνέχεια τα ρούχα σας σιδερώνονται με ξηρό ατμό αποστειρώνοντας το ύφασμα εντελώς. Αμέσως μετά συσκευάζονται και απομονώνονται αναμένοντας την παραλαβή από τον πελάτη. Με το σπίτι όμως τι κάνουμε; Πώς θα καθαρίσουμε βιολογικά τις κουρτίνες και το σαλόνι μας; Το σημαντικότερο όλων… το στρώμα μας.

Βιολογικός καθαρισμός στο σπίτι

Τι είναι ο Βιολογικός καθαρισμός

Ο βιολογικός καθαρισμός είναι η διαδικασία κατά την οποία εξαλείφεται ότι βιολογικό αποτύπωμα υπάρχει στο σημείο καθαρισμού. Βιολογικό αποτύπωμα είναι πρωτεΐνες και οργανικοί λεκέδες που στο άμεσο μέλλον μπορεί να δημιουργήσουν βακτήρια και μύκητες. Αυτά με τη σειρά τους θα τροφοδοτήσουν ιούς.

Η μοναδική λύση για να απαλλαγείτε από αυτά είναι ο βιολογικός καθαρισμός. Που για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους λέγεται βίο-καθαρισμός. Αυτό επιτυγχάνεται με χρήση εξειδικευμένων απορρυπαντικών σε συνδυασμό με ειδικά μηχανήματα ξηρού καθαρισμού και ατμοκαθαριστή. Καλώς ή κακώς είναι ακριβά μηχανήματα που δεν τα διαθέτουν πολλοί. Στο κατάστημα μας κάνουμε βίο-καθαρισμό σε σαλόνια, κουρτίνες και στρώματα με την χρήση σύγχρονων μηχανημάτων Kärcher.

Βιολογικός καθαρισμός σε σαλόνια

Το σαλόνι είναι ο χώρος που καθόμαστε, που δεχόμαστε επισκέπτες και πολλές φορές ξαπλώνουμε για να ξεκουραστούμε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι και επιρρεπής σε συγκέντρωση βρωμιάς. Σε κανονικές συνθήκες στην επιφάνεια του υφάσματος θα βρούμε λιπαρούς λεκέδες και λεκέδες σκόνης. Εάν όμως η χρήση είναι γενική θα βρούμε λεκέδες τροφών, ποτών και αναψυκτικών. Εάν υπάρχει καπνιστής ή τζάκι προσθέτουμε και τσίκνα από την χρήση.

Κατά την διαδικασία του καθαρισμού του σαλονιού, αφαιρούνται οι επιφανειακοί λεκέδες από όλα τα παραπάνω. Με την χρήση μηχανήματος extraction το ύφασμα πλένεται επιφανειακά και με την βοήθεια ξελεκιαστικών και χημικών βγαίνουν και οι πιο επίμονοι λεκέδες. Το αποτέλεσμα είναι ένα καθαρό ύφασμα. Ο Βιολογικός καθαρισμός ολοκληρώνεται με τον ατμοκαθαριστή. Μόλις όλα έχουν καθαριστεί και είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα, μια δέσμη ατμού διαπερνά το ύφασμα και εισχωρεί σε βάθος αποστειρώνοντας το σαλόνι.

Αφήνουμε το ύφασμα μία ώρα να ξεκουραστεί και είμαστε έτοιμοι.

Σε στρώματα

Στα στρώματα ύπνου ακολουθούμε αντίστροφη διαδικασία. οι λεκέδες σε αυτή την περίπτωση είναι οργανικοί και η δουλειά είναι σχεδόν διπλή. Το στρώμα περιέχει λεκέδες ιδρώτα, μερικές φορές ούρων και σίγουρα καλλυντικών. Μεγάλο μέρος της ζωής μας το περνάμε σε ένα στρώμα. Πρέπει να φροντίσουμε την υγιεινή του όσο το δυνατόν καλύτερα. Ο Βιολογικός καθαρισμός μπορεί να σας βοηθήσει.

Το στρώμα, στην αρχή, καθαρίζεται με ατμό, δίνοντας έμφαση σε έντονους λεκέδες. Αποστειρώνεται και συνεχίζουμε με το extraction. Ο καθαρισμός είναι επίμονος και φροντίζουμε να καθαριστεί δύο φορές. Κατά την διαδικασία καθαρισμού του στρώματος αποφεύγουμε χρήση χημικών για ευνόητους λόγους, οπότε η εργασία γίνεται όλη στο χέρι. Αφού έχει τελειώσει ο Βιολογικός καθαρισμός και είμαστε ικανοποιημένοι έρχεται το δεύτερο μέρος της αποστείρωσης. Το στρώμα σας θα ξανά καθαριστεί με ατμό.

Η διαδικασία είναι λίγο έντονη άλλα μιλάμε για το στρώμα σας. Τίποτα λιγότερο. Μετά το πέρας του καθαρισμού θα ξεκουραστεί για δύο ώρες και μετά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.

Σε κουρτίνες

Οι κουρτίνες μας αν και δεν έχουν άμεση επαφή με το σώμα, είναι εστίες μόλυνσης. Αυτό γιατί εκτός από διακοσμητικά στοιχεία είναι και φίλτρα της ατμόσφαιρας που ζούμε. Πολλές φορές δεν φαίνεται το λέρωμα τους. Συγκεντρώνουν όμως πολλά σωματίδια και γύρη από τα ανοιχτά παράθυρα και φυσικά κάπνα από τσιγάρο ή τζάκι. Τι κάνουμε λοιπόν για αυτό;

Ο Βιολογικός καθαρισμός της κουρτίνας είναι εύκολη δουλειά. Οι περισσότερες επιτρέπουν στεγνό καθαρισμό με PERC οπότε γίνεται αυτόματα. Σε άλλες περιπτώσεις που απαγορεύεται το στεγνό καθάρισμα και επιτρέπεται μόνο χρήση νερού, προστίθεται στην διαδικασία ειδικός διαλύτης που ενεργεί ως εξουδετερωτικό για τους οργανικούς λεκέδες και τους βίο-λεκέδες γενικά. Οι κουρτίνες πλένονται σε μηχανήματα Wet Clean και το αποτέλεσμα είναι τέλειο.

Αμέσως μετά σιδερώνονται με ξηρό ατμό και ολοκληρώνεται ο βίο-καθαρισμός. Οι κουρτίνες συσκευάζονται άμεσα και περιμένουν την στιγμή που θα κρεμαστούν.

Ο βίο-καθαρισμός σε κουρτίνες ήδη κρεμασμένες είναι πιθανόν να γίνει με την χρήση ατμού. Δεν είναι ότι καλύτερο και σίγουρα όχι και τόσο αποτελεσματικό όσο ο καθαρισμός στο κατάστημα μας.

Βιολογικός καθαρισμός κόστος

Λόγο της ιδιαίτερης φύσης της υπηρεσίας, είναι απαραίτητο να αφιερώσουμε πολύ χρόνο στον καθαρισμό και κάποια συγκεκριμένη ποσότητα απορρυπαντικού και να υπάρξει σωστό αποτέλεσμα. Για αυτόν τον λόγο ο Βιολογικός καθαρισμός έχει ελάχιστο κόστος στα σαλόνια που είναι 25€/ θέση και φτάνει έως τα 35€/ θέση ανάλογα με την ποιότητα του υφάσματος και την έκταση του λερώματος.

Στην περίπτωση του καθαρισμού στρώματος το κόστος κυμαίνεται σε 40€ για μονό στρώμα 50€ για ημίδιπλο και 60€ για διπλό & υπέρδιπλο.

Χρησιμοποιούμε εγκεκριμένα απορρυπαντικά και χημικά για τον καθαρισμό των υφασμάτων ταπετσαρίας και των στρωμάτων ύπνου. Τα απορρυπαντικά μας είναι υποαλλεργικά. Τα μηχανήματα που χρησιμοποιούμε είναι σύγχρονα και κατασκευασμένα αποκλειστικά για την εργασία αυτή και δεν προκαλούν ζημιές ή ελαττώματα στα σαλόνια ή τα στρώματα ύπνου. Για περισσότερες πληροφορίες Επικοινωνήστε μαζί μας