Βάψιμο ρούχων

 

Τα ρούχα μας μετά από αρκετή χρήση ή πολλά πλυσίματα εμφανίζουν σημάδια φθοράς. Το χρώμα τους αρχίζει και θαμπώνει, μερικές φορές έντονα, ειδικά σε σημεία επαφής με το δέρμα μας. Εάν η κατάσταση του υφάσματος είναι καλή, η λύση που προτείνεται είναι το βάψιμο ρούχων. Με το βάψιμο ανανεώνεται το χρώμα και επεκτείνεται κατά πολύ η διάρκεια χρήσης του. Μήπως ήρθε η ώρα να κοιτάξετε την ντουλάπα σας ;

Καθαριστήριο ρούχων βαψιμο ρουχων Υπηρεσίες Βαφή ρούχων Βάψιμο ρούχων

Τι είναι το Βάψιμο ρούχων

 

Το βάψιμο ρούχων είναι κάτι που γίνεται εδώ και χρόνια. Κάποτε γινόταν με φυσικές βαφές από υλικά όπως βότανα, κοχύλια ή λουλούδια. Τα τελευταία χρόνια γίνεται με τεχνητές ανεξίτηλες βαφές. Μπορούν να βαφούν σχεδόν όλα τα είδη υφασμάτων. Βάφονται βαμβακερά, λινά, μεταξωτά, μάλλινα, λύκρα και νάιλον με διαφορετική διαδικασία και άλλο τελικό αποτέλεσμα. Φυσικά υπάρχουν και υφάσματα που δεν μπορούν να βαφτούν, τουλάχιστον χωρίς την χρήση εξειδικευμένων βαφών. Ένα από αυτά είναι ο πολυεστέρας. Μπορούμε να αλλάξουμε το χρώμα ενός ρούχου. Να βάψουμε κόκκινο ένα λευκό ή μαύρο ένα μπλε.

Συνήθως βάφουμε σε κάτι πιο σκούρο για να αποφύγουμε την ξεβαφή του υφάσματος και την πρόσθετη φθορά. Επίσης πρέπει να λάβουμε υπόψη πως η νέα βαφή υπάρχει πάνω από την παλιά. Εάν βάψουμε ένα κόκκινο ύφασμα σε μπλε, το αποτέλεσμα θα είναι ένα μοβ ύφασμα.

 

Προσοχή

 

Το βάψιμο ρούχων είναι μια διαδικασία που πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή. Πολλές βαφές υφασμάτων πωλούνται σε καταστήματα ειδών ραπτικής ή ακόμα και σε σούπερ μάρκετ. Είστε όμως έτοιμοι να υποστείτε την διαδικασία; Η υπηρεσία βαφής ρούχων στο κατάστημα μας είναι εγγυημένη και το κόστος λογικό.

Βάψιμο ρούχων σε καθαριστήριο

 

Το βάψιμο ρούχων στο κατάστημα μας γίνεται σε ειδικά πλυντήρια αποκλειστικά για το σκοπό αυτό. Η διαδικασία που ακολουθούμε είναι δοκιμασμένη και ακολουθεί πιστά τους κανόνες της υφαντουργίας . Το ρούχο πριν βαφτεί καθαρίζεται επιμελώς και διορθώνονται ελαττώματα που μπορεί να επεκταθούν κατά την βαφή. Αφαιρούνται μεταλλικά και ευαίσθητα μέρη που θα υποστούν διάβρωση και επανατοποθετούνται μετά το φινίρισμα του ρούχου. Τα ρούχα αφού βαφτούν και ελεγχθούν καθαρίζονται ξανά και παραδίδονται σιδερωμένα έτοιμα προς χρήση. Τέλος να επισημάνουμε πως η βαφή είναι ανεξίτηλη και δεν θα ματώσει (ναι έτσι λέγεται)  σε κάποιο άλλο ρούχο μόλις πλυθεί. Τα ρούχα που βάφουμε πλένονται στο οικιακό πλυντήριο σε πρόγραμμα για ευαίσθητα μέχρι τους 40c βαθμούς.

 

Ως κατάστημα σας συνιστούμε την βαφή βασικών χρωμάτων που έχουν αποδειχθεί σταθερά. Τέτοια χρώματα είναι το Μαύρο – Μπλέ – Blue/Black – Γκρενά – Κόκκινο – Λαδί – Καφέ σκούρο. Φυσικά υπάρχει μεγάλο χρωματολόγιο άλλα δεν είναι σίγουρο το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα. Ενδύματα που βάφονται είναι μπλουζάκια – πουκάμισα – παντελόνια – φούστες – καμπαρντίνες. Σπάνια και εφόσον έχουν ελεγχθεί βάφονται παλτό – κουστούμια και μπουφάν.

 

Σε περίπτωση αλλαγής χρώματος πρέπει να προσέξετε την ποιότητα της ραφής. Σε πολλά βαμβακερά ρούχα οι κλωστές των στριφωμάτων είναι ακρυλικές. Οπότε αν αλλάξει το χρώμα πχ από άσπρο σε μπλε, το αποτέλεσμα θα είναι ένα μπλε ρούχο με άσπρες ραφές. Σίγουρα είναι μέσα στην μόδα άλλα όχι το αποτέλεσμα που θα θέλαμε. Πριν το βάψιμο ρούχων ελέγχουμε καλά όλα τα στοιχεία του ενδύματος.

 

Χρόνος παράδοσης

 

Το βάψιμο ρούχων είναι μια υπηρεσία που περιλαμβάνει :

  • Επισκευή του ρούχου σε περίπτωση φθοράς.
  • Καθαρισμός του ρούχου για εξάλειψη όποιων λεκέδων που θα επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα.
  • Βάψιμο με ανεξίτηλες βαφές με διάφορες διαδικασίες ανάλογα με το ύφασμα.
  • Καθαρισμός του ρούχου για επιβεβαίωση σωστής εργασίας.
  • Φινίρισμα, σιδέρωμα για παράδοση και άμεση χρήση.

 

Οπότε ο χρόνος που χρειάζεται για την ολοκλήρωση της βαφής είναι περίπου μια εβδομάδα. Σε αρκετές περιπτώσεις ίσως χρειαστεί και δέκα ημέρες.

Τα ρούχα σας με την σωστή συντήρηση μπορούν να φορεθούν για μία ζωή. Άν έχετε κάποιο ρούχο αγαπημένο κάπου κρυμμένο στην ντουλάπα σας, βγάλτε το έξω. Ανανεώστε το, αλλάξτε του χρώμα και φορέστε το ξανά σαν καινούριο.

 

Δείτε περισσότερα στο blog μας

Βάψιμο ρούχων κόστος

 

Το κόστος βαφής είναι ανάλογο της εργασίας που χρειάζεται να γίνει για να παραδοθεί το ρούχο άψογο και έτοιμο για χρήση. Σε κανονικές συνθήκες ένα παντελόνι ή πουκάμισο κοστίζει από 18€ έως 22€. Μια καπαρντίνα ή μπουφάν κοστίζει από 25€ έως 35€ ενώ ένα κουστούμι κοστίζει από 30€ έως και 40€. Οι τιμές αλλάζουν σε περίπτωση που η εργασία απαιτεί επιδιορθώσεις ή εργασίες αφαίρεσης και επανατοποθέτησης αξεσουάρ.

Ελάχιστο κόστος βαφής

 

Λόγο της ιδιαίτερης φύσης της βαφής, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί κάποια συγκεκριμένη ποσότητα για να λειτουργήσει η συνταγή και να υπάρξει σωστό αποτέλεσμα. Για αυτόν τον λόγο το ελάχιστο κόστος για την βαφή ενός ενδύματος είναι 18€ δηλαδή συνταγή για περίπου 500γρ υφάσματος.

Αυτό σημαίνει πως ένα T shirt που ζυγίζει 200 – 250 γρ κοστίζει 18€ ενώ δύο T shirt που ζυγίζουν 400 – 500 γρ κοστίζουν ακριβώς το ίδιο. Φροντίστε κατά την επίσκεψη στο κατάστημα μας να είστε ενημερωμένοι για το κόστος βαφής.

Δεχόμαστε παραγγελίες από όλη την Ελλάδα

 

Εάν χρειάζεστε μια ανανέωση ή αλλαγή χρώματος και δεν βρίσκετε ανταπόκριση επικοινωνήστε μαζί μας ή στείλτε το κατευθείαν στη διεύθυνση : Mydrycleaners.gr  Κλεισθένους 60 Γέρακας ΤΚ 15344   μαζί με τα στοιχεία σας. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για λεπτομέρειες και μόλις το ένδυμα είναι έτοιμο θα σας το επιστρέψουμε.