Καθαρισμός και Αποθήκευση Γούνας

 

Ο καθαρισμός γούνας και αξεσουάρ δέν γίνεται στο κατάστημα μας. Συνεργαζόμαστε με τον καλύτερο ειδικό στον καθαρισμό γούνας με έδρα εκτός της Αττικής. Οι συνεργάτες μας εξυπηρετούν τα περισσότερα από τα μεγάλα καταστήματα της Αθήνας και πολλές περιοχές της Ελλάδας. Όπως και πολλά καταστήματα πώλησης γουναρικών. Η μοναδική μας σχέση με αυτή την εταιρεία, μας επιτρέπει να προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες μας. Γι’αυτό και έχουμε κανονίσει παραλαβές και παραδόσεις δύο φορές την εβδομάδα απευθείας με τη μονάδα επεξεργασίας γούνας.

Καθαριστήριο ρούχων mydrycleaners.gr καθαρισμός γούνας

Καθαρισμός γούνας

 

Απαιτείται ο επαγγελματικός καθαρισμός γούνας και περιποίηση κάθε χρόνο, συνήθως πριν από την αποθήκευση. Η διαδικασία καθαρισμού της γούνας περιλαμβάνει την ανάδευση του δέρματός σε ένα μίγμα διαλύτη.Ο διαλύτης περιέχει ειδικές σιλικόνες που δίνουν στη γούνα μια χνουδωτή, ομοιόμορφη, μαλακή εμφάνιση και γυαλάδα. Αυτή η τεχνική εκτελείται ειδικά για την προσομοίωση της φυσικής φροντίδας της γούνας. Κάτι που τα περισσότερα καθαριστήρια ρούχων δεν έχουν τη δυνατότητα ή τον εξοπλισμό για να το κάνουν.

 

Αφού καθαριστεί σωστά το πέλος, πρέπει να υποβληθεί σε διαδικασία υαλοποίησης, η οποία είναι η τεχνική εφαρμογής μιας υγρής συνθετικής ένωσης στη γούνα. Στη συνέχεια θα περάσει ένας θερμαινόμενος περιστροφικός τροχός πάνω από τη γούνα. Μέσω της θερμότητας και της τριβής, η γούνα, συμπεριλαμβανομένων των τριχών του πέλους, γυαλίζεται, επιστρέφοντας την αρχική της λάμψη. Ο στατικός ηλεκτρισμός που δημιουργείται ευθυγραμμίζει τα μαλλιά, αφαιρεί το θύσανο και τους κόμπους. Στην τελική φάση του φινιρίσματος φυσάμε τη γούνα με ένα πιστόλι αέρα.

Αποθήκευση Γούνας

 

Για να συντηρήσετε τη γούνα σας, είναι εξαιρετικά σημαντικό να ελέγχετε τόσο τα επίπεδα θερμοκρασίας όσο και την υγρασία. Ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι τυπικές συνθήκες που συνιστώνται είναι περίπου 25 βαθμοί Κελσίου και 55% σχετική υγρασία. Το κατάστημα μας προσφέρει ένα ελεγχόμενο περιβάλλον, εντός του χώρου που έχει σχεδιαστεί ειδικά για το σκοπό αυτό. Είναι σημαντικό να διατηρήσετε τη γούνα δροσερή ώστε το δέρμα να μην στεγνώσει, να σπάσει και να χάσει την απαλότητα του. Η δροσερή θερμοκρασία διατηρεί επίσης την αδιαβροχοποίηση και το φινίρισμα που δίνει ο καθαρισμός γούνας.

 

Μόνο η ψυκτική αποθήκευση δεν θα σκοτώσει προνύμφες σκώρων. Θα τους κρατήσει βέβαια μακρυά όμως από το να προκαλέσουν οποιαδήποτε ζημιά κατά την αποθήκευση. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η προστασία από τραυματισμό από έντομα όλων των ειδών εξασφαλίζεται από την κατάλληλη φύλαξη, καθώς σε θερμοκρασία 25 βαθμών Κελσίου, διατηρούνται αδρανή.

 

Η υγρασία είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη για την αποθήκευση των γουναρικών. Η υπερβολική υγρασία εκδηλώνεται σε μούχλα. Κάτω από ορισμένες συνθήκες, στην πραγματική ανάπτυξη μούχλας, σε ακραίες περιπτώσεις, το δέρμα της γούνας μπορεί να σαπίζει και τα μαλλιά να πέσουν. Το δέρμα θα απορροφήσει την υγρασία από τον αέρα, πιθανόν να έχει ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση, την παραμόρφωση και την ακαμψία του δέρματος κατά την απομάκρυνση του ενδύματος από την αποθήκευση.

 

Η χαμηλή υγρασία είναι εξίσου επιβλαβής καθώς ο ξηρός αέρας μπορεί να αντλεί υγρασία και φυσικά έλαια από τα μαλλιά και τις τρίχες γούνας, με αποτέλεσμα να υποβαθμιστεί.

 

Κατά την αποθήκευση, η γούνα πρέπει να λαμβάνει τον κατάλληλο εξαερισμό και την κυκλοφορία του αέρα.

Επισκευές

 

Εκτός από τις υπηρεσίες καθαρισμού προσφέρουμε και επισκευές. Αν ένα γούνινο ένδυμα είναι σχισμένο ή κατεστραμμένο με οποιονδήποτε τρόπο, ρωτήστε για την υπηρεσία επισκευής μας! Μπορούμε να βοηθήσουμε στην αποκατάσταση των πληγέντων αγαπημένων ενδυμάτων με αριστα αποτελέσματα. Επίσης γίνονται αλλαγές σε φόδρες, σε φερμουάρ και άλλα αξεσουάρ.

Μήν ξεχνάτε

 

Οι γούνες είναι κατάλληλα τοποθετημένες στο χώρο μας για να επιτρέπουν τη ροή αέρα μέσα και γύρω από το ένδυμα. Χωρίς κυκλοφορία του αέρα, τα γούνινα στεγνώνουν και τα άκρα σκληραίνουν και τελικά χαλάνε. Επίσης πρέπει να γνωρίζετε πως η διαδικασία είναι χρονοβόρα και ανάλογη της ποιότητας της γούνας. Θα μας επιτρέψετε να κρατήσουμε το πολύτιμο αυτό ένδυμα σας τουλάχιστον για μία εβδομάδα.