Καθαρισμός κουρτινών ρόμαν & επισκευή

Καθαρισμός κουρτινών Ρόμαν

 

Ο καθαρισμός κουρτινών Ρόμαν στο σπίτι είναι μια μεγάλη περιπέτεια. Όταν αγοράσατε τις κουρτίνες σας σίγουρα δεν σκεφτήκατε το πότε και το πώς θα πρέπει να καθαριστούν. Οι κουρτίνες ρόμαν είναι σίγουρα πολύ όμορφες, πολύ εύχρηστες και δίνουν στο σπίτι σας χαρακτήρα και γούστο. Όταν έρθει η ώρα όμως να τις καθαρίσετε, πώς θα το αντιμετωπίσετε;

Ο καθαρισμός κουρτινών Ρόμαν δεν είναι εύκολο να γίνει σε κάποιο οικιακό πλυντήριο. Εκτός εάν έχετε σκοπό να αγανακτήσετε ή να φτιάξετε καινούριες κουρτίνες. Προς θεού μην προσπαθήσετε να πλύνετε τις κουρτίνες Ρόμαν με τον παραδοσιακό τρόπο. Το πλυντήριο ρούχων είναι ο Νο1 εχθρός των κουρτινών Ρόμαν. Ας μπούμε σε λεπτομέρειες…  Οι κουρτίνες Ρόμαν αποτελούνται από μηχανισμούς και αξεσουάρ που είναι επιρρεπή στην βαριά χρήση. Σε αντίθεση με τις κάθετες κουρτίνες με γατζάκια (hooks), οι Ρόμαν διαθέτουν :

  • Μηχανισμό στήριξης και χειρισμού
  • Κάθετους μηχανισμούς με οδηγούς (κατεβασιά Ρόμαν)
  • Οριζόντιους οδηγούς (μπαλένες Ρόμαν)
  • Ταινία ή κορδόνι στήριξης

Αυτό σημαίνει πως το παραμικρό μπάσιμο ή ζημιά στην κουρτίνα, θα έχει άσχημες συνέπειες. Οι ραφές είναι πάρα πολλές σε σχέση με τις κάθετες και η πιθανότητα να γίνει ζημιά είναι μεγάλη.

Πότε και πώς πρέπει να γίνει ο καθαρισμός κουρτινών Ρόμαν

 

Οι κουρτίνες Ρόμαν εκτός από την ωραία εμφάνιση είναι και πολύ καλά φίλτρα. Αυτό το διαπιστώνετε με τον καιρό στην ατμόσφαιρα του σπιτιού σας. Μπορείτε όμως να κοιτάξετε στο πίσω μέρος της κουρτίνας – την φόδρα – για να δείτε εάν όντως ισχύει. Σε χώρο καθαρό από καυσαέρια ( τσιγάρο – τζάκι) θα εντοπίσετε μόνο σκόνη και χνούδι. Σε χώρο όμως με καυσαέρια θα καταλάβετε πως η κουρτίνα σας κρατάει ότι μπορεί στο πίσω μέρος. Ίσως και στο μπροστινό άλλα.. δεν φαίνεται τόσο.

Σε καθαρούς από καυσαέρια χώρους ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά στα δύο χρόνια. Δεν είναι υποχρεωτικό να γίνεται κάθε χρόνο. Σε χώρους με καπνίζοντες ή με τζάκι πρέπει να φροντίζετε να καθαρίζονται κάθε χρόνο και κατά προτίμηση την Άνοιξη. Το κλειστό περιβάλλον Φθινοπώρου και Χειμώνα επηρεάζει τις κουρτίνες και τις επιβαρύνει.

Θα πρέπει να γνωρίζετε πως όσο αφήνετε τις κουρτίνες σας ακαθάριστες επιταχύνετε την διάβρωση του υφάσματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να ξηλώνεται ή ακόμα και να σκίζεται σε σημεία η φόδρα, συνήθως εκεί που βρίσκεται η κορδέλα στήριξης.

 

Ο καθαρισμός κουρτινών Ρόμαν χρειάζεται επαγγελματία

 

Ο καθαρισμός κουρτινών Ρόμαν πρέπει να γίνετε από ειδικούς. Ρωτήστε το κατάστημα που αγοράσατε τις κουρτίνες σας εάν μπορεί να αναλάβει και τον καθαρισμό τους. Συνήθως τα καταστήματα πώλησης κουρτινών συνεργάζονται με καθαριστήρια και η δουλειά γίνεται  εύκολα. Εάν όχι τότε βρείτε ένα καθαριστήριο που ασχολείται με τις κουρτίνες Ρόμαν. Όχι οποιοδήποτε καθαριστήριο. Οι κουρτίνες πρέπει να καθαριστούν από έμπειρα χέρια σε καταστήματα που διαθέτουν την τεχνολογία και την διάθεση να κάνουν την απαραίτητη εργασία. Οι κουρτίνες σας πρέπει να καθαριστούν και συγχρόνως να συντηρηθούν.. ένα μικρό service ας πούμε.

Συνεργαζόμαστε με καταστήματα κουρτινών και με ραφεία κουρτινών σε όλη την Αθήνα για τον καθαρισμό και την συντήρηση των κουρτινών πελατών τους. Το κατάστημα μας αναλαμβάνει να καθαρίσει και να συντηρήσει τις Ρόμαν κουρτίνες σας και να σας τις παραδώσει πίσω σαν καινούριες.

 

Εάν διαθέτετε στο σπίτι σας κουρτίνες Ρόμαν και θέλετε να τις καθαρίσετε σωστά και εγγυημένα εμπιστευθείτε το κατάστημα μας. Μην κάνετε πειράματα και μην δοκιμάσετε να κάνετε αυτή την εργασία μόνοι σας.

Καθαρισμός κουρτινών Σχολείων και Εκπαιδευτηρίων

 

Ο καθαρισμός κουρτινών ρόμαν σε Κουρτίνες Σχολείων και Εκπαιδευτηρίων είναι μια ειδική περίπτωση. Οι υπηρεσίες που παρέχουμε δεν πρέπει να είναι μόνο ποιοτικά άριστες άλλα άμεσες και πάνω απ’όλα οικονομικές.

Κουρτίνες Σχολείων και Εκπαιδευτηρίων

 

Τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι χώροι που οι κουρτίνες είναι σχεδόν αναγκαίες. Εάν σε ένα σαλόνι σπιτιού λείπει η κουρτίνα για δύο – τρεις ημέρες δεν έγινε και τίποτα. Για το σχολείο όμως και τους μαθητές του, τρεις ημέρες με ήλιο είναι πολλές. Εκτός αυτού η οικονομική κατάσταση ενός σχολείου είναι και λίγο ρευστή. Το κόστος καθαρισμού βαραίνει συνήθως συλλόγους γονέων ή κοινό ταμείο που σίγουρα δεν είναι πλούσιο. Όλα αυτά τα λαμβάνουμε υπόψιν και ενεργούμε αναλόγως.

Στο κατάστημα μας καθαρίζουμε Κουρτίνες Σχολείων και Εκπαιδευτηρίων τα τελευταία δέκα χρόνια και φροντίζουμε για όλα τα παραπάνω.

Ερχόμαστε στον χώρο σας και ελέγχουμε την κατάσταση των κουρτινών σας. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που, από την χρήση, οι κουρτίνες χρειάζονται αλλαγή τρέσας ή άλλες επιδιορθώσεις. Καταγράφουμε ζημιές αν υπάρχουν και καταχωρούμε κάθε τεμάχιο χωριστά. Οι κουρτίνες θα κρεμαστούν στο ίδιο σημείο από όπου βγήκαν. Το ξεκρέμασμα και το ξανακρέμασμα είναι δωρεάν.

Καθαρίζουμε τις κουρτίνες σας άμεσα με απορρυπαντικά ειδικά για κουρτίνες. Στη συνέχεια γίνονται οι αναγκαίες επιδιορθώσεις, σιδερώνονται και είναι έτοιμες για παράδοση.

Στην περίπτωση καθαρισμού σε Κουρτίνες Σχολείων και Εκπαιδευτηρίων το κατάστημα μας σχεδόν σταματάει οτιδήποτε άλλο και ασχολείται αποκλειστικά με αυτό. Η εργασία είναι εγγυημένη, το αποτέλεσμα το καλύτερο δυνατό και η ολοκλήρωση του άμεση. Οι μαθητές – σπουδαστές δεν θα μείνουν χωρίς κουρτίνες για περισσότερο από δύο ημέρες ανεξαρτήτως όγκου.

Παρόλα αυτά προτείνουμε η εργασία να γίνεται σε περιπτώσεις που μεσολαβεί κάποια αργία ή και κάποιο Σαββατοκύριακο για να γίνει η εργασία μας με μέτρο και να υπάρχει το περιθώριο για διορθώσεις που απαιτούν λίγο χρόνο παραπάνω.

30% Έκπτωση στις υπηρεσίες μας

 

Ο καθαρισμός κουρτινών ρόμαν σε Κουρτίνες Σχολείων και Εκπαιδευτηρίων είναι μια ειδική περίπτωση. Η οικονομική κατάσταση γενικά δεν είναι η καλύτερη και το αντιλαμβανόμαστε. Για αυτόν τον λόγο προσφέρουμε Έκπτωση 30% σε υπηρεσίες καθαρισμού για Κουρτίνες Σχολείων και Εκπαιδευτηρίων. Σας δίνουμε την ευκαιρία να έχετε τις υπηρεσίες που χρειάζεστε χωρίς πολλά έξοδα.

Ξεκρεμάμε τις κουρτίνες σας, καθαρίζουμε, επιδιορθώνουμε και ξανακρεμάμε με 30% έκπτωση.